02/08/2017

Avui s’ha publicat al DOGC la Resolució VEH/1881/2017, de 27 de juliol, per la qual es determina l'àmbit territorial de referència de les delegacions i oficines territorials de l'Agència Tributària de Catalunya.

El model organitzatiu de l'ATC, regulat per l'Ordre VEH/117/2017, de 13 de juny, estableix que l’Agència s’estructura en serveis centrals i serveis territorials, i determina que aquests serveis territorials es distribueixen, alhora, en delegacions territorials i oficines territorials.

Pel que fa als serveis territorials, l'ordre esmentada disposa la creació d’una delegació territorial a cadascuna de les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona, i paral·lelament, l’obertura de les diferents oficines territorials, situades al Barcelonès Nord, Granollers, Manresa, Mataró, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès, Figueres, la Bisbal d’Empordà, Santa Coloma de Farners, la Seu d’Urgell, Reus i Tortosa.

La Resolució VEH/1881/2017, publicada avui, complementa aquest esquema organitzatiu en fixar l'àmbit territorial de referència de cadascuna d’aquestes delegacions i oficines territorials, i especifica, en l’annex, els municipis concrets als quals donarà cobertura cadascuna d’elles.

Les oficines territorials de nova creació entraran en funcionament el dia 4 de setembre de 2017 i, mitjançant aquestes, l’ATC s’acosta encara més al ciutadà i guanya eficiència en els serveis que li ofereix, gràcies a una presència més intensa al territori, en un moment cabdal en el procés de consolidació de la  nova hisenda catalana.